Bun si usor de preparat !

Ador sa mananc ceva bun , natural si sanatos , nu numai de dragul placerii ci si a siluetei . Retetele vegetariene sunt mai delicioase pe cat cred unii si cu aceasta ocazie a-si dori sa impartasesc cu dumneavoastra o reteta care m-a atras .

Terrine cu legume la gratar :

4d6514836c469Nu numai ca este un preparat usor si bogat in nutrienti dar este si foarte gustos .

Lista ingredientelor:
2 ardei grasi rosii mari, taiati in sferturi
2 ardei grasi galbeni mari, taiati in sferturi
1 vanata mare, taiata in felii pe lungime
2 dovlecei mari taiati in felii pe lungime
6 linguri de ulei de masline
1 ceapa rosie mare taiata solzisori fini
1/2 cana de stafide
1 lingura pasta de tomate
1 lingura otet din vin rosu
1 si 2/3 cani suc de rosii
2 linguri agaar-agar
frunze de busuioc proaspat pentru ornat

Pentru dressing

6 linguri de ulei de masline
2 linguri otet de vin rosu
sare si piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:
Pasul 1:
Puneti pe gratarul incins feliile de ardei cu fata in sus si coaceti pana se innegresc. Puneti intr-un vas si acoperiti.Pasul 2:
Aranjati feliile de vanata si dovlecei pe foi separate de copt. Ungeti-le cu ulei si coaceti-le la gratar.Pasul 3:
Incalziti restul de ulei intr-o tigaie. Adaugati stafidele, ceapa, pasta de tomate si otetul si gatiti pana se inmoaie.

Pasul 4:
Tapetati terina ( vas de bucatarie incasabil ) cu folie de plastic

Pasul 5:
Turnati jumatate de sos de rosii intr-o cratita, adaugati agar-agar si dizolvati-l la foc mic.

Pasul 6:
Puneti in terina ardeii rosii intr-un strat, turnati deasupra parte din sucul de rosii cu agar-agar. Adaugati feliile de vanata, dovlecei, ardei galbeni si amestecul de ceapa.

Pasul 7:
Turnati suc de rosii peste fiecare strat de legume si terminati tot cu un strat de ardei rosii.

Pasul 8:
Adaugati restul de sos de rosii la cel ramas in cratita, turnati peste legume si scuturati putin terina pentru ca sucul sa se imprastie. Acoperiti si puneti la rece in frigider pana se incheaga.

Pasul 9:
Pentru dressing bateti uleiul si otetul din sare si piper.

Pasul 10:
Scoate-ti terina si indepartati folia de plastic. Taiati in felii groase, stropiti cu dressing si ornati cu frunze de busuioc.

Impresionati-va oaspetii cu o terrine in straturi colorate, folosind un amestec  de legume mediteraneene.

Nu in ultimul rand există Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni, un supliment alimentar care îi dă organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie , il puteti folosi cu incredere .Iar cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s