Eu iubesc natura foarte mult  si parca imi plange sufletul atunci cand vad neglijenta si delasarea unora . Aerul proaspat oferit de natura care ne inconjoara este foarte util organismului , mult mai util decat orice firma care dauneaza mediului . Dar se pare ca natura este in dezavantaj in fata omului , deoarece el a invatat sa o foloseasca , sa o domine si totodata sa profite de pe urma ei .

Natura ne ofera multe lucruri, dar lacomia unora o distruge incetul cu incetul . Eu stau foarte aproape de Dunare , iar ca sa ajung pe plaja trebuia sa cobor o vale  plina de tot feluri de flori si copacei iar apoi se intindea o micuta padurice . In padurice era o carare care te ducea pe plaja . Am amintiri frumoase acolo , de multe ori mergeam cu parintii la picnic , sau in verile calde stateam la umbra unui copac si citeam o carte .

Acum nu mai este nimic din ce a fost , copacii au fost taiati iar spatiul a fost folosit pentru construirea a doua supermarketuri .Totul a fost asfaltat si curatat in doar un an jumatate . Mi-ar placea o schimbare , ar fi frumos ca omul sa nu stapaneasca peste fiecare bucatica de pamant pe care o vede, de aceea sustin aceasta campanie  „Scoala pentru o Romanie Verde „.

503f2b4e-eb4c-4b39-b3a0-7507adcb6abf

Acesta este un program ecologic, desfăşurat la nivel naţional, în peste 1.100 de şcoli, grădiniţe şi licee din toată ţara. Demarat în octombrie 2012, s-a reusit înca din primii 2 ani şcolari de desfăşurare să se colecteze peste 350 tone hârtie (cam 10 stadioane de fotbal, acoperite cu un strat de 1 m de hârtie!).

In cadrul programului, şcolile, liceele şi grădiniţele colectează hârtie, PET-uri şi doze de aluminiu. Şcolile primesc bani şi premii în bani, iar profesorii şi elevii primesc diplome de merit şi participare. Pentru fiecare 2 tone de hârtie predată, şcolile primesc cate 200 lei.

Instituţiile de învăţământ pot fi susţinute în activitatea de reciclare de către firme, corporaţii, asociaţii, instituţii locale, ce pot preda hârtie, pet-uri şi doze de aluminiu în numele şcolilor locale. Tot ce trebuie să facă este să colecteze minim 500 kg hârtie, să trimita un email pe eco@zibo.ro cu numele firmei, adresa, numărul de telefon şi cantitatea aproximativă de hartie, pet-uri sau doze de aluminiu colectate. În câteva zile, reprezentanţii Asociaţiei Zibo Help vor organiza preluarea acestora prin firmele partenere, urmând ca pe procesul verbal de predare-primire să se consemneze şcoala pentru care se predă hârtia, iar scoala va primi banii aferenţi.

Aceasta este o campanie de promovare susţinută de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.;

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s