Odata cu venirea verii multe dintre prietenele mele isi doresc foarte mult sa piarda din greutate , de aceea fac mult sport si mananca cat mai natural posibil. Pentru a se mentine hidratate le invit la mine la un ceai natural si sanatos in timp ce facem schimb de planuri pentru vara . Le ofer cu mult drag sa incerce ceaiul Matcha Shizuola Bio deoarece este un ceai excelent . Fiind pasionata de cultura Japoneza casa mea e plina de obiecte din acea zona si nu putea sa lipseasca minunatul ceai Matcha . Atunci cand beau acest ceai simt cum ma relaxez si calatoresc in acea zoana .

Matcha este un ceai verde sub forma de pudra, considerat a fi cel mai calitativ dintre toate ceaiurile verzi. In jurul lui graviteaza, de sute de ani, intreaga ceremonie a ceaiului din cultura japoneza. Legendele spun chiar ca ceaiul matcha era licoarea care ii ajuta pe calugarii budisti sa fie calmi si relaxati in timpul orelor lungi de meditatie.

index

In vremurile moderne, faimosul ceai Matcha nu si-a pierdut deloc din glorie. Ba dimpotriva. Cercetatorii il numesc aliment superfood si ii recunosc potentialul imens: un pahar de ceai Matcha contine vitamine, minerale si antioxidanti cat 10 pahare de ceai verde obisnuit.

Puterea nutritionala a acestui ceai Matcha vine din insasi metoda sa de obtinere. Frunzele de ceai (toate tipurile de ceai se obtin din planta Camellia sinensis) sunt acoperite, cu cateva saptamani inainte de a fi recoltate, cu rogojini din bambus, pentru a reduce cantitatea de lumina care ajunge la ele.

Cum se obtine celebrul ceai Matcha

Acest pas creste continutul de clorofila si de aminoacizi din planta. Dupa recoltare, frunzele sunt oparite si uscate, apoi macinate intr-o pudra foarte fina cu ajutorul unei mori de piatra.

Pudra de Matcha se amesteca cu apa fierbinte si se obtine ceaiul. Iar de aici, vin si beneficiile sale miraculoase. Practic, tu “bei” frunza intreaga. In cazul celorlalte tipuri de ceai, frunzele se arunca dupa ce sunt infuzate in apa.

Si mai e ceva: un ceai Matcha nu este fermentat cum sunt celalalte ceaiuri, drept urmare, isi pastreaza antioxidantii si nutrienti intacti.

Acesta este un tip ce ceai care imi place si mi se potriveste mie , insa daca dumneavoastra aveti alte preferinte puteti sa va orientati dupa un alt tip de ceai aici . Puteti gasi o gama variata de ceaiuri pe gustul dumneavoastra  www.artaceaiului.ro

Acest aticol a fost scris pentru Blogalinitiative .

Lasă un comentariu